Mektig natur nord på vidda
<
<

Finnmarksvidda

Finnmarksvidda på tvers, fra Alta til Karasjok - eller motsatt – er en flott naturopplevelse der vi møter det tradisjonelle indre Finnmark og går på ski over lavt bølgende viddelandskap.

  • 82 km/102 km
  • 4 dager
  • 3/4 overnattinger
  • Badstu
  • God mat av lokale råvarer
  • Polarhunder som drar pulk slik at deltagerne kun benytter dagstursekk
  • Nyhet! Avslutt skiopplevelsen i Finnmark med et besøk i Karasjok og Kautokeino. Stikkord er blant annet Sametinget og Juhls Silver Gallery!


FINNMARKSVIDDA 2012 (16.-21. april)

Stikkord: 102 km på ski over Finnmarksvidda med overnattinger på de tradisjonelle Fjellstuene, lokal mattradisjon, Sametinget i Karasjok og Juhls Siver Gallery i Kautokeino!
Dette er indrefileten av vinter-Finnmark!

Dag 1 (16/4)
Ankomst Alta. Gjennomgang av turplan. Kontroll av utstyr og eventuell supplering. Overnatting på hotell i Alta

Dag 2 (17/4):
Første dag starter vi i Stilla og går om lag er omlag 20 km, over Jotkajavri til Jotka Fjellstue. Vel framme på Fjellstua venter vertskapet, Steinar og Lisa. Her får vi servert fantastisk middag, gjerne med blåbærpai til dessert. Vi kan godt bevilge oss et lite glass vin til maten.

Dag 3 (18/4):
Turens lengste etappe, omlag 30 km. Vi følger deler av Finnmarksløptraseen og krysser Iesjavri, Finnmarks største innsjø og avslutter dagen etter tre mil på Mollisjok Fjellstue. Vi er nå midt inne i kjernen av Finnmarksvidda, i villmarka. Margit si godt oppvarmede badstu og skikkelig middag skal smake godt.

Dag 4 (19/4):
Dag tre krysser vi ”hundevidda”. Kjent og fryktet av Finnmarksløpsdeltagerne, som er slitne etter lite søvn og over 800 kilometer på hundesleden. Vi derimot, er fremme på Ravnastua etter om lag 25 km hvor verten Oskar tar i mot oss.

Dag 5 (20/4):
Siste etappe er 24 kilometer, og vi avslutter skituren på Engholm Design Lodge i Karasjok. Ferden dit går fra Finnmarksvidda og ned i Karasjokdalen, gjennom stor-furuskog, så videre nedover langs elva Karasjokka.

Dag 6 (21/4):
Besøk på Sametinget i Karasjok og Juhls Silver Gallery i Kautokeino. Avreise fra Alta

 

Pris kr 12 900,- pr person

Inkluderer alle overnattinger (dobbeltrom på hotell), servering fra dag 2 (middag dag 6 er ikke inkludert) og transport. Samt felles og sikkerhetsutstyr, og pulker

 

8 ledige plasser

For ytterligere informasjon og booking vær vennlig å ta kontakt!

 

Share on Facebook     Share on Twitter     Join us on Facebook